Logo Studio IUNO pilates, biomechanica en workshops

Astrid Erens

 Mijn naam is Astrid Erens en ik ben sinds 2008 volledig gecertificeerde Pilates docent. De opleiding die ik gedaan heb, volgt volledig de autenthieke methode.

Mijn docenten waren Ton Voogt en Micheal Fitzke uit Amerika. Mijn Nederlandse docenten waren Yvonne Schuller uit Eindhoven en Desiree de Wijze uit Nijmegen. Zij is tevens de eigenaresse van Pilates Studio Pontanus waar ik nog steeds een aantal uren per week doceer.
De opleiding die ik gevolgd heb, heeft ruim een jaar geduurd en een groot deel bestond uit het bestuderen van de menselijke anatomie, maar ook uit 500 stage uren. Observeren, bespreken, begeleid lesgeven en uiteraard zelfstandig lesgeven.

Het regelmatig bijscholen vind ik zelf bijna een “must” want dit houdt me fris en alert. Bovendien is niets zo inspirerend om met een collega uitgebreid de Pilatesmethode te bespreken en analiseren. Vaak zijn het workshops/opleidingen die inderdaad door Pilatesdocenten worden verzorgd maar ik probeer zeker ook cursussen te doen die in eerste instantie niet heel direct met de Pilates methode te maken hebben, zoals de opleidingen die ik bij Liz Koch gedaan heb.

Uit ervaring merk ik dat dit mij zeker ook verdieping geeft in mijn vaardigheden om te doceren en om nieuwe oefeningen in mijn lessen te verweven. Daardoor blijft de Pilates methode in beweging en blijft het zowel voor mij, als ook voor mijn clienten verassend en uitdagend.

Studio IUNO (Pilates) - Nijmegen
KvK Gelderland: 09192613
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram