Logo Studio IUNO pilates, biomechanica en workshops

Marjolijn over Biomechanic

In haar reguliere Pilates-lessen verwerkt Astrid wel eens een oefening uit de Biomechanica. Door wat ze erover vertelde was ik benieuwd wat deze oefenvorm voor mij (met mijn lastige rug) zou kunnen betekenen.
Ik verwachtte een relaxte les met veel stretchen en ontspanning, maar na afloop had ik meer spierpijn dan ik ooit van Pilates heb gehad. Tijdens het stretchen neem je soms houdingen aan, waarvan je denkt: dit kan toch niet goed zijn voor een mens? Maar dat is het zeker! Ik merkte al na een paar lessen dat ik steeds soepeler word. Ook in het dagelijks leven merk ik verschil. Ik had de neiging snel te verkrampen, uit angst dat het in mijn rug zou schieten. Door de Biomechanica-lessen ben ik minder stram geworden en beweeg ik meer ontspannen.
Ik vind de Biomechanica-lessen een fijne aanvulling op mijn Pilates-lessen. De combinatie van spierversterking en spierontspanning (stretchen) is voor mij ideaal

Studio IUNO (Pilates) - Nijmegen
KvK Gelderland: 09192613
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram